Zo vader, zo zoon

  Gerard van den Berg werkt als adviseur bij You Improve. Een bedrijf dat o.a. trainingen aan monteurs van Special Ops verzorgt over onderwerpen zoals het continu verbeteren en reduceren van storingen. Het bijzondere is dat zijn zoon, Nick van den Berg, de trainingen ook volgt. Gerard vertelt ons meer over de liefde voor techniek binnen de familie en zijn job bij You Improve.

  Mijn liefde voor techniek ontstond al vroeg door mijn vader. Hij leerde mij o.a. al op jonge leeftijd banden plakken. Mijn zoons waren op hun beurt ook al snel in de schuur van mijn vader te vinden. Samen waren zij urenlang bezig met het sleutelen aan (brom)fietsen. Daarnaast leerde mijn schoonvader ze meer over houtbewerking en timmeren. Mijn beide zoons zijn uiteindelijk ook in de techniek aan de slag gegaan. Wesley zit in de civiele techniek. Hij werkt als tekenaar/ontwerper bij Geonius waar hij zich voornamelijk bezighoudt met het ontwerpen van wegen en Nick is allround monteur bij Special Ops. De liefde voor techniek wordt zo van generatie op generatie overgebracht. Nick heeft een zoontje van tweeënhalf jaar en deze geven we natuurlijk technische lego om mee te spelen, maar hij mag uiteraard zelf bepalen welk beroep hij later kiest.

  De liefde voor techniek wordt zo van generatie op generatie overgebracht


  Toen mijn zoons uiteindelijk het werkveld betraden, ging het aan de keukentafel natuurlijk altijd over techniek. We vertelden elkaar verhalen over wat we hadden meegemaakt op de werkvloer. En ook nu, jaren later, gaat het over techniek als ze op bezoek komen. Nick is bijvoorbeeld erg leergierig en vraagt mij hoe hij bepaalde zaken kan verbeteren. Voor You Improve verzorgen we een cursus aan de monteurs van Special Ops. Deze cursus bestaat uit vier modules waaronder preventief en autonoom onderhoud. Dit is het onderdeel dat ik doceer. Dit ligt mij goed, omdat ik van huis uit een échte techneut ben. De eerste veertig jaar van mijn werkbare leven heb ik daar tenslotte aan gewijd. Zo heb ik o.a. bij Fuji en BOSCH Transmission Technology gewerkt. Bij Fuji ben ik doorgegroeid van monteur naar engineer in spé en bij BOSCH ben ik me gaan verdiepen in onderwerpen zoals lean, TPM en OPEX binnen de afdeling BPS en heb ik me richting de adviseursrol bewogen. Zo ben ik uiteindelijk bij You Improve terechtgekomen waar ik nu ruim één jaar werkzaam ben.

  Ik zie gelijkenissen tussen mijn werkzaamheden als adviseur bij You Improve en Nick zijn functie als allround monteur bij Special Ops. Beiden komen we bij veel verschillende bedrijven binnen. Ik adviseer bedrijven hoe ze efficiënter en effectiever kunnen werken. Meestal doe ik dat met behulp van trainingen en coaching maar soms ben ik ook pragmatisch bezig en help ik bepaalde methodes opzetten als ze er zelf niet uitkomen. Nick is vooral uitvoerend met de techniek bezig maar brengt de nieuwe kennis op het gebied van OPEX bij de bedrijven binnen. We hoppen allebei van het ene bedrijf naar het andere bedrijf. Dat maakt het werk dynamisch en zeer sociaal. Binnen ons werk speelt de factor mens een belangrijke rol, we komen tenslotte continu met nieuwe mensen in contact. Dat maakt het werk ontzettend leuk.

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  make some noise

  De zoektocht naar die ‘special breed’ is een uitdaging, maar gelukkig zijn ook wij hiervoor speciaal opgeleid. Wij staan dag en nacht klaar om toptechnici, geselecteerd op hun expertise, ervaring én capaciteit aan het werk te zetten. Wij willen altijd het beste uit onszelf halen en ambiëren dat ook voor jou. Wat kunnen we voor jou betekenen?