Welke verzekeringen heb ik nodig als zzp-monteur?

  Als zzp-monteur zijn verzekeringen van groot belang om jezelf en je bedrijf te beschermen. In dit artikel duiken we in de wereld van verzekeringen voor zelfstandige monteurs. Want laten we eerlijk zijn, terwijl je druk bezig bent met het repareren van leidingen, kabels en systemen, kunnen onverwachte problemen altijd om de hoek kijken. We bespreken de belangrijkste aspecten.

  Zijn verzekeringen verplicht voor zzp-monteurs?


  Je staat op het punt je zzp-avontuur als monteur te beginnen, of je bent al een tijd(je) actief als zelfstandige. Misschien vraag je je af of verzekeringen eigenlijk verplicht zijn. Het antwoord is: absoluut, maar niet allemaal. De Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) verplicht je om je bedrijfsvoertuig te verzekeren voor schade aan anderen. Rijd je in je busje naar een klus en veroorzaak je onderweg per ongeluk schade aan iemand anders? Dan dekt deze verzekering de kosten.

  Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid bij mijn zzp-verzekeringen?


  Stel je voor: je hebt net een complexe elektriciteitsklus afgerond, maar er blijkt later een onverwacht probleem te zijn. Wie draait op voor de kosten? Hier komt je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering om de hoek kijken. Deze verzekering dekt schade die tijdens je werk ontstaat. Als jouw reparatie onbedoeld problemen veroorzaakt, ben je gedekt. Zo sta je stevig in je schoenen, zelfs als de elektriciteit een eigen leven leidt.

  Beste verzekeringen voor zzp-monteurs


  Nu je begrijpt waarom verzekeringen zo belangrijk zijn, is het tijd om te kijken naar de beste opties. Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven is een must-have. Maar denk ook aan beroepsaansprakelijkheidsverzekering, die specifieke beroepsfouten dekt, zoals verkeerde bedrading.

  Als kers op de taart is er de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als jij zelf het belangrijkste gereedschap bent, moet je ervoor zorgen dat je altijd in topconditie bent. Deze verzekering zorgt voor financiële ondersteuning als je onverhoopt niet kunt werken.
  Of je nu onderhoud verricht, schakelkasten installeert of elektrische problemen oplost, verzekeringen zijn jouw gereedschap voor gemoedsrust. Zoals een solide steeksleutel die elke moer aankan, moeten je verzekeringen je bedrijf beschermen tegen alle draaien en wendingen van het ondernemerschap.

  Bescherm jezelf en je bedrijf


  Het maken van de juiste keuzes als zzp-monteur in verzekeringen vormt een stevige basis voor een succesvolle zakelijke toekomst. Van aansprakelijkheidsverzekeringen tot beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, elk stukje van deze verzekeringspuzzel draagt bij aan de bescherming van je bedrijf tegen onvoorziene gebeurtenissen. Terwijl jij je focust op je vakmanschap, zorgen deze verzekeringen ervoor dat operationele hobbels je niet uit koers brengen.

  Heb jij jouw verzekeringen op orde en wil je starten als zzp-monteur? Bekijk dan onze opdrachten


  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  make some noise

  De zoektocht naar die ‘special breed’ is een uitdaging, maar gelukkig zijn ook wij hiervoor speciaal opgeleid. Wij staan dag en nacht klaar om toptechnici, geselecteerd op hun expertise, ervaring én capaciteit aan het werk te zetten. Wij willen altijd het beste uit onszelf halen en ambiëren dat ook voor jou. Wat kunnen we voor jou betekenen?