Starten als zzp'er in de techniek

  Als je de sprong wilt wagen om als zzp'er in de techniek te beginnen, sta je op het punt een spannend avontuur aan te gaan. Voordat je aan de slag gaat, moet je aan een paar zaken denken. In dit artikel delen we waardevolle tips voor je eerste stappen als ondernemer.

  Inschrijven bij de KvK en zakelijke rekening


  De eerste stap is cruciaal: inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit geeft je bedrijf de officiële status die je nodig hebt voor onder andere het aanvragen van een btw-nummer en het versturen van facturen. Denk ook aan het openen van een zakelijke rekening om persoonlijke en zakelijke financiën gescheiden te houden.

  De juiste rechtsvorm kiezen


  De keuze van de rechtsvorm is als het selecteren van het juiste gereedschap voor de klus. Als zzp'er in de techniek kun je kiezen uit verschillende rechtsvormen: van een eenmanszaak tot een bv. Kijk op de website van de KvK voor meer informatie.

  Beperk ondernemersrisico's met verzekeringen


  Elke technische onderneming heeft zijn eigen risico's. Door relevante verzekeringen af te sluiten, bescherm je jezelf tegen onvoorziene gebeurtenissen. Denk aan aansprakelijkheidsverzekeringen en verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid. Zo vervolg je met een gerust hart je pad als ondernemer.

  Behaal vereiste certificaten


  In de techniek is kennis macht, en certificaten zijn als je persoonlijke gereedschapskist vol kennis. Voor zzp-monteurs zijn de VCA- en NEN3140-certificaten vaak onmisbaar. Deze bewijzen niet alleen je vaardigheden, maar vergroten ook je geloofwaardigheid bij potentiële opdrachtgevers
  .

  Houd je administratie op orde


  Een georganiseerde administratie is als een goed geoliede machine. Het houdt je bedrijf soepel draaiende en voorkomt problemen in de toekomst. Denk aan facturatie, belastingaangifte en het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Wil je hier dieper op ingaan? Lees dan ons artikel over administratieve verplichtingen voor zzp'ers.

  Leg een solide basis bij het starten als zzp’er


   Starten als zzp'er in de techniek vergt planning, toewijding en de juiste kennis. Door de juiste stappen te nemen, zoals inschrijving bij de KvK, het kiezen van de juiste rechtsvorm, het beperken van ondernemersrisico's met verzekeringen, het behalen van vereiste certificaten en het bijhouden van een georganiseerde administratie, leg je een solide basis voor jouw geslaagde reis als zelfstandige professional in de technische wereld. Veel succes met je ondernemersavontuur!

  Ben jij klaar om te starten als zzp-monteur ? Bekijk dan snel onze opdrachten

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  make some noise

  De zoektocht naar die ‘special breed’ is een uitdaging, maar gelukkig zijn ook wij hiervoor speciaal opgeleid. Wij staan dag en nacht klaar om toptechnici, geselecteerd op hun expertise, ervaring én capaciteit aan het werk te zetten. Wij willen altijd het beste uit onszelf halen en ambiëren dat ook voor jou. Wat kunnen we voor jou betekenen?