Saskia Daemen aan het woord

  Special Ops is een speciaal getraind team van allround top monteurs die allemaal ingezet kunnen worden op tijdelijke en uitdagende opdrachten in de procesindustrie. Saskia Daemen is directeur van Special Ops. Een job die je kunt vergelijken met het beoefenen van topsport. Samen met haar team staat zij 24/7 klaar voor haar klanten.

  Het afgelopen jaar en de eerste helft van dit jaar zijn bedrijven voorzichtig geweest met het aannemen van personeel en het oppakken van projecten. Deze voorzichtigheid is nu omgeslagen in lichte paniek. Doordat de economie weer aantrekt neemt de productie toe en zijn er dringend gekwalificeerde technici nodig om alle gaten te vullen. Op dit moment is de vraag naar onze Special Ops monteurs dan ook erg hoog. De vakantieperiode versterkt dit nog meer. Dit zijn leermomenten voor 2022 voor onze businesspartners en uiteraard ook voor ons. Door elkaar scherp te houden en ons samen tijdig voor te gaan bereiden op 2022 kunnen we volgend jaar nog beter beslagen ten ijs komen, zodat we allemaal minder druk ervaren.

  Ondanks dat we volgend jaar alweer tien jaar bestaan, zijn we continu op zoek naar verbetering. We zijn met een nieuw team gaan bouwen en dat duurt ook nog even voort. Door deze verbeteringen wordt voldaan aan de hoge standaarden waar wij naar streven, zoals kwaliteit en aandacht voor de mens. Klantrelaties worden met veel toewijding gekoesterd. De markt staat enorm onder druk en alles en iedereen om je heen zorgt ervoor dat je scherp blijft en constant moet afwegen welke keuzes je maakt. Werken bij Special Ops is topsport en door de vele ad hoc werkzaamheden (alles kan binnen één uur zo maar anders zijn) is het vaak lastig om heel ver vooruit te kijken.

  Op dit moment is met name de behoefte naar E-monteurs enorm. Binnen de industrie merken we dat er een verschuiving plaatsvindt van het mechanische naar het elektrische. Met de opkomende automatisering, is het van cruciaal belang dat een monteur ook het elektrische gedeelte beheerst. Bij Special Ops hebben we daarom de voorwaarde dat je als monteur allround moet zijn. Als je 80% mechanisch bent, dien je bereid te zijn om jezelf direct te willen ontwikkelen door bijvoorbeeld een E-gerichte opleiding te volgen. De techniek verandert steeds en dat betekent dat wij moeten waarborgen dat onze monteurs hierin mee blijven gaan.

  Bij Special Ops hebben we sinds de lancering van onze nieuwe naam (april jl.) drie dienstverleningen. Allereerst is dat het vervullen van een opdracht met een kop en staart. Hier kunnen klanten gebruik van maken als ze bijvoorbeeld nog niemand gevonden hebben om de functie vast in te vullen, als iemand op vakantie is, ter vervanging van een ziektegeval of voor een kort project. De duur hiervan is gemiddeld drie tot zes maanden en dat kan verlengd worden. Ten tweede heb je de ad hoc aanvragen, waarbij de klant op zeer korte termijn iemand nodig heeft. Deze dienstverlening is nieuw voor Special Ops. Recent (lees: midden in de piekperiode van het jaar) belde een klant op vrijdag dat hij voor zaterdag dringend twee monteurs nodig had. Wij moeten op zo'n moment zeer snel schakelen met onze monteurs en puzzelen in de planning, maar als het dan lukt en de klant tevreden is, geeft dat een kick en een voldaan gevoel. De ad hoc aanvragen zijn op dit moment echt booming. Tot slot hebben we de onderhoudsstops. Dat is iets waarin we het komende jaar willen gaan groeien, ook deze dienstverlening is namelijk nieuw.

  Ons onderscheidend vermogen ligt in de kwaliteit en vooral in het doen wat we zeggen dat we doen. Ons motto is: afspraak is afspraak en nee is ook een antwoord. Wij zijn open, eerlijk en transparant. Dat wordt gewaardeerd door onze businesspartners. Onze mannen lossen niet alleen het probleem snel op, maar denken ook mee over verbeteringen. Daarnaast zijn wij door de ad hoc aanvragen 24/7 bereikbaar. We hebben heel intensief contact met onze klanten en onze Special Ops, de lijntjes zijn kort. We denken graag samen vooruit met ze.

  Voor het komende jaar is het ons doel om te groeien in headcount en in sales, maar wel in beperkte mate, want het moet behapbaar blijven. Kwaliteit is bij ons belangrijker dan kwantiteit. Onze core business ligt in Brabant en daar willen we nog verder groeien. Daarnaast gaan we ons focussen op het westen, zoals de regio’s Rotterdam en Amsterdam. De vraag naar Special Ops is daar aan het groeien, dus dat zullen onze twee focusgebieden zijn. Wij kijken met veel vertrouwen de toekomst tegemoet waarbij ons doel is om iedereen te laten weten dat onze monteurs GOUD waard zijn.

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  make some noise

  De zoektocht naar die ‘special breed’ is een uitdaging, maar gelukkig zijn ook wij hiervoor speciaal opgeleid. Wij staan dag en nacht klaar om toptechnici, geselecteerd op hun expertise, ervaring én capaciteit aan het werk te zetten. Wij willen altijd het beste uit onszelf halen en ambiëren dat ook voor jou. Wat kunnen we voor jou betekenen?