Aan de slag als zzp-monteur in de procesindustrie

  Breng je carrière als zzp-monteur naar een hoger niveau door actief te worden in de procesindustrie! Maar wat houdt het precies in om in deze sector te werken? En waar moet je beginnen? In dit blog vertellen we je alles over de uitdagingen en kansen die je te wachten staan als je wil starten als zzp-monteur in de procesindustrie.

  Werken als zzp-monteur in de procesindustrie


  Bedrijven in de procesindustrie zijn bijvoorbeeld werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en verpakkingsindustrie. Maar ook plastic- en kartonproducenten, producenten van farmaceutische producten en andere industriële goederen vallen binnen de procesindustrie. In tegenstelling tot meer gespecialiseerde branches geeft de procesindustrie je als zzp-monteur de kans om een breed scala aan projecten aan te pakken, wat niet alleen stimulerend is, maar ook bijdraagt aan een veelzijdige baan die nooit saai is.

  In de procesindustrie is er vraag naar diverse soorten monteurs, waaronder allround monteurs, storingsmonteurs, onderhoudsmonteurs, elektromonteurs, mechanisch monteurs en E&I monteurs. Hierdoor kun je als zzp-monteur gebruikmaken van al je werkervaring en kennis om verschillende functies in het vak te vervullen.


  Allround zzp-monteur in de procesindustrie

  Wat voor klussen kun je als allround zzp-monteur in deze branche verwachten? Als veelzijdige zelfstandige monteur houd je je vooral bezig met systeemintegratie en automatisering. Het onderscheidende aspect van een baan als allround monteur in deze branche ten opzichte van andere monteurs is de diepgaande kennis van automatiseringssystemen en een scherp oog voor procesoptimalisatie en veiligheidsnormen.


  Zzp-onderhoudsmonteur in de procesindustrie


  Een zzp-onderhoudsmonteur in de procesindustrie is een zelfstandig professional die vooral verantwoordelijk is voor het uitvoeren van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan installaties en machines binnen de productieomgeving. Een greep uit de werkzaamheden van een onderhoudsmonteur: toezicht houden op de technische integriteit van apparatuur, identificeren en analyseren van storingen, maar ook het preventief onderhouden van machines om de optimale werking van het productieproces te waarborgen.


  Zzp-elektromonteur in de procesindustrie


  Als je als elektromonteur in de procesindustrie aan de slag gaat ben je gespecialiseerd in elektrische installaties en onderhoud binnen industriële omgevingen. Zo ben je vaak verantwoordelijk voor het installeren, repareren en onderhouden van elektrische systemen, bedieningspanelen, schakelkasten en andere elektrische componenten die cruciaal zijn voor het functioneren van productieapparatuur. Elektromonteurs in de procesindustrie spelen een cruciale rol bij het waarborgen van een veilige en efficiënte werkomgeving.


  Zzp-storingsmonteur in de procesindustrie


  Als storingsmonteur in de procesindustrie blink je uit in het snel én efficiënt oplossen van technische storingen binnen industriële productieomgevingen. Je reageert proactief op meldingen van bijvoorbeeld machinestoringen, voert analyses uit om de oorzaak van de storing te identificeren en vervolgens doelgericht op te lossen. Als zzp-storingsmonteur werk je vaak met diverse mechanische en elektrotechnische systemen in allerlei branches van de procesindustrie. Het ultieme doel van een zzp-storingsmonteur in de procesindustrie is om de downtime tot een minimum te beperken en de betrouwbaarheid van het productieproces te maximaliseren.


  E&I zzp-monteur in de procesindustrie


  Als E&I (Elektrotechniek & Instrumentatie) monteur in de procesindustrie ben je een expert in het onderhouden, installeren en repareren van instrumentatie- en elektrotechnische systemen binnen industriële productieomgevingen. Je belangrijkste taak is het waarborgen van de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van meet- en regelapparatuur wat essentieel voor een efficiënte productie. Dit houdt in dat je regelmatig preventief onderhoud uitvoert, storingen snel opspoort en verhelpt, en upgrades of aanpassingen aan bestaande systemen realiseert.


  Wat heb je nodig als zzp-monteur in de procesindustrie?


  Als je aan de slag wil als zzp-monteur in de procesindustrie is het belangrijk dat je beschikt over een paar essentiële documenten:

  - Een actueel KvK-inschrijvingsbewijs dat niet ouder is dan 3 maanden.
  - Verzekeringspolis
  - Zakelijk banknummer
  - Certificaten NEN3140, VCA en een geldig ID of paspoort.

  Als je voorzien bent van de juiste documentatie, is het ook een voordeel om te voldoen aan een bepaald profiel.

  - Mechanisch en/of elektrotechnisch onderlegd
  - Minimaal 5 jaar werkervaring in een productieomgeving (binnen een TD) binnen de Procesindustrie als storings- of onderhoudsmonteur
  - Geen 9-tot-5-mentaliteit, flexibiliteit is belangrijk
  - Leeftijd tussen de 27-60 jaar
  - Betrouwbare en integere persoonlijkheid
  - Communicatief vaardig, representatief en oplossingsgericht
  - Beschikking over eigen auto en gereedschap


  Zzp-techniekopdrachten


  Bij Special Ops is het makkelijk en transparant om aan zzp-techniekopdrachten te komen. Houd de Special Ops LinkedIn-pagina en website in de gaten voor de laatste opdrachten, maar het makkelijkste is om contact op te nemen met onze planners. Voor regio West/Midden kun je contact opnemen met Bart Vos (bvos@specialops.nl / +31 6 13 62 60 33) en voor de regio Oost met Lenneke Wierenga (lwierenga@specialops.nl / + 31 6 27 17 12 48)

  Als je je interesse hebt doorgegeven voor een opdracht, nodigen we je graag uit voor een gesprek waarbij we checken of je alle benodigde papieren hebt. Soms vragen we je om een technische screening te doen. Daarnaast vragen we ook altijd even een referentie op bij je laatste opdrachtgever.

  Zijn we allebei enthousiast? Dan gaan we op zoek naar de perfecte opdracht voor jou. En aan opdrachten geen gebrek! We hebben diverse klussen binnen de technische dienst, of je nu een storings- en onderhoudsmonteur in elektrotechniek of werktuigbouwkunde bent, of een allround monteur. Diensten variëren van dagdiensten tot ploegendiensten en kunnen per opdracht verschillen. Maar één ding is zeker: wij zorgen ervoor dat je de juiste opdracht krijgt die naadloos aansluit bij jouw skills en voorkeuren.


  Werken als Special Ops monteur in de procesindustrie


  Maar waarom zou je als zzp-monteur kiezen voor Special Ops? Simpel: bij ons draait het om jou, en dat merk je! Allereerst garanderen we snelle uitbetalingen en bieden we aantrekkelijke tarieven, zodat je direct profiteert van jouw inzet. Special Ops staat voor kwaliteit, wat betekent dat we alleen de beste opdrachten aanbieden en streven naar duurzame en langdurige samenwerkingen.

  Bij Special Ops ben je geen nummer. We streven naar een hechte band en open communicatie. We zijn 24/7 bereikbaar voor vragen en we doen wat we zeggen wat we doen. Kortom, samenwerken met Special Ops betekent niet alleen de zekerheid van kwalitatieve opdrachten, maar ook de wetenschap dat je er als professional toe doet.


  De toekomst van de procesindustrie


  De toekomst voor zzp-monteurs in de procesindustrie belooft dynamisch te worden, aangezien de industrie steeds meer evolueert naar digitalisering en geavanceerde technologieën niet meer weg te denken zijn. Als zzp-monteur bij Special Ops heb je de kans om betrokken te raken bij innovatieve projecten die gericht zijn op procesoptimalisatie, automatisering en duurzaamheid. De groeiende vraag naar specialistische vaardigheden in elektrotechniek, werktuigbouwkunde en automatisering biedt kansen voor jou, als zelfstandige professional, om je expertise in te zetten in diverse sectoren binnen de procesindustrie.

  Enthousiast geworden? Voor regio West/Midden kun je contact opnemen met Bart Vos (bvos@specialops.nl / +31 6 13 62 60 33) en voor de regio Oost met Lenneke Wierenga (lwierenga@specialops.nl / + 31 6 27 17 12 48)
  join special ops Uitdagende zzp-opdrachten in de techniek
  • Je krijgt wekelijks uitbetaald
  • We werken met een reverse billing system
  • Marktconform tarief 
  • We nemen de acquisitie uit handen 

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  make some noise

  De zoektocht naar die ‘special breed’ is een uitdaging, maar gelukkig zijn ook wij hiervoor speciaal opgeleid. Wij staan dag en nacht klaar om toptechnici, geselecteerd op hun expertise, ervaring én capaciteit aan het werk te zetten. Wij willen altijd het beste uit onszelf halen en ambiëren dat ook voor jou. Wat kunnen we voor jou betekenen?