Als storingsmonteur sta ik iedere dag weer voor verrassingen

  • Naam: Bennie
  • Functie: Storingsmonteur

In gesprek met zzp-monteur Bennie 
Een dag uit het leven van een zzp-monteur bij Special Ops

Waar werk je momenteel?

Bennie is sinds enkele maanden via Special Ops werkzaam bij een producent van diverse frisdranken en vruchtensappen. Zij hebben zes productielijnen in karton, één productielijn in blik en twee A-PET productielijnen.

Wat doe je in jOUW functie?

Hiervoor werkte hij twintig jaar bij Douwe Egberts in de fabriek als storingsmonteur 3-ploegendienst en heeft hij veel ervaring opgedaan als het gaat om het oplossen van storingen op mechanisch en elektrisch gebied. “Ik heb daarvoor nog bij meerdere grote bedrijven gewerkt, vaak ook waar bekende producten gemaakt werden, allemaal in de foodindustrie. Het product spreekt aan, iedereen kent het vaak wel en ik vind het vooral leuk om de storingen in de machines op te lossen.”

Hoe verloopt de samenwerking met het team?

“Het team bestaat uit drie monteurs. Ieder heeft zijn eigen afdeling, maar we helpen elkaar wel. Wat dat betreft ben ik in een warm bad terechtgekomen. We vormen samen een goed team en we vullen elkaar aan. Ze vragen mij meestal voor het lezen van tekeningen in de elektra en we maken de gekste storingen mee, maar komen er meestal zelf uit.”

Hoe verloopt een werkdag voor je?

“We werken met een 5-ploegendienst, dus we beginnen de dag met de overdracht. Daarbij worden de zaken die aandacht nodig hebben aan elkaar doorgespeeld. In de praktijk blijft er altijd wel iets openstaan, dus dan maken we een planning van wie wat oppakt. Als je zelf klaar bent met een storing, dan kijken we altijd of we de ander nog ergens bij kunnen helpen, want soms ben je wat langer met een storing bezig en kun je hulp gebruiken. Je wilt het graag zelf oplossen en niet meteen de leverancier bellen.”

Wat is je grootste uitdaging vandaag?

“Als storingsmonteur sta ik iedere dag weer voor verrassingen. Je moet ook kunnen improviseren, want niet alle onderdelen zijn altijd aanwezig en dan moet je zelf iets bedenken. Inmiddels heb ik veel storingen wel een keer eerder gezien. In mijn vorige baan had ik te maken met oudere machines en die ken je dan van binnen en van buiten. Er zijn redelijk veel overeenkomsten met de machines die hier staan en dat is voor mij absoluut een voordeel.”

Hoe kies je je opdrachten?

Op de vraag of dat ook de reden is waarom Bennie hier aan de slag is gegaan, zegt hij: “Vooraf heb ik hier natuurlijk over gesproken met Bart van Special Ops en hij vond deze opdrachtgever heel erg bij mij passen gezien mijn ruime ervaring in de foodindustrie. Ik zit hier absoluut op mijn plek, maar als ik zou willen dan is het zo geregeld en kan ik weer ergens anders binnen de foodindustrie aan de slag via Special Ops.”

Wil jij net als Bennie ook als zzp-monteur bij Special Ops aan de slag? Bekijk hier onze opdrachten of schrijf jezelf hier in als zzp'er!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

make some noise

De zoektocht naar die ‘special breed’ is een uitdaging, maar gelukkig zijn ook wij hiervoor speciaal opgeleid. Wij staan dag en nacht klaar om toptechnici, geselecteerd op hun expertise, ervaring én capaciteit aan het werk te zetten. Wij willen altijd het beste uit onszelf halen en ambiëren dat ook voor jou. Wat kunnen we voor jou betekenen?